Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ: Η φλεγμονή του προστάτη




Η προστατίτιδα είναι φλεγμονή του προστάτη, που σχετίζεται με κάποιο μικρόβιο, το οποίο έχει εγκατασταθεί μέσα στον αδένα. Εκδηλώνεται συνήθως σε νέους άνδρες και είναι συχνή και επώδυνη κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους. Αν η προστατίτιδα αμεληθεί, μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια κατάσταση.

AdTech Ad
Συμπτώματα
-Συχνουρία
-Δυσκολία στην ούρηση που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε αδυναμία ούρησης (επίσχεση)
-Τσούξιμο κατά την ούρηση και κατά την εκσπερμάτιση.
-Υψηλός πυρετός (μέχρι και 40 βαθμούς) που συνοδεύεται από ρίγος.
-Πόνος στους όρχεις.
-Πόνος στην περιοχή της κοιλιάς ή χαμηλά πίσω στη μέση.

Χρόνια μικροβιακή προστατίτιδα: Εμφανίζει περίπου τα συμπτώματα της οξείας προστατίτιδας, αλλά δεν συνοδεύονται από πυρετό. H χρόνια προστατίτιδα αφορά κυρίως τους άνδρες μέσης ηλικίας. H θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας περιλαμβάνει αντιβιοτικά για τουλάχιστον έξι εβδομάδες και συνήθως ανταποκρίνεται καλά στη φαρμακευτική αγωγή.

Χρόνια μη μικροβιακή προστατίτιδα: H θεραπεία της χρόνιας μη μικροβιακής προστατίτιδας δεν αποτελεί τόσο εύκολη υπόθεση, επειδή δεν ανιχνεύεται κάποιο μικρόβιο που να ευθύνεται για την πάθηση αυτή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται πιθανότατα για φλεγμονή που οφείλεται σε άτυπα μικρόβια, τα οποία δεν ανιχνεύονται από τις εξετάσεις (χλαμύδια, γονόκοκκος, τριχομονάδες κτλ.). Για τη θεραπεία της συνήθως χορηγούνται αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα οποία αμβλύνουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα.

Προστατοδυνία: Πρόκειται για χρόνια κατάσταση που εμφανίζει τα συμπτώματα της προστατίτιδας, χωρίς όμως στις σχετικές εξετάσεις να ανιχνεύεται κάποιο μικρόβιο, αλλά ούτε και αυξημένα πυοσφαίρια, που είναι ένδειξη λοίμωξης. Kύριο χαρακτηριστικό είναι ο πόνος στο περίνεο, δηλαδή στην περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού. Εκτιμάται ότι οφείλεται σε μυϊκούς σπασμούς στον προστάτη, που προκαλούν τον πόνο, και σε ψυχογενείς παράγοντες. H πάθηση αντιμετωπίζεται δύσκολα, καθώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεραπεία που να ανακουφίζει τον ασθενή από τα συμπτώματα. Είναι πιο συχνή σε αγχώδεις άνδρες, καθώς το στρες θεωρείται ότι συμβάλλει στην εκδήλωσή της.

Οι φόρμουλες για τον προστάτη του Dr. John R. Christopher

Φόρμουλα για βοήθεια στην περιοχή του προστάτη

1 μέρος πιπέρι καγιέν - Cayenne (Capsicum frutescens; C. minimum)
1 μέρος τζίντζερ - Ginger (Zingiber officinalis)
1 part μέρος ύδραστις - Golden seal root (Hydrastis Canadensis)
1 μέρος ευπατόριο το πορφυρό - Gravel root or queen of the meadow root (Eupatorium purpureum)
1 μέρος μούρα κέδρου - Juniper berries (Juniperus communis)
1 μέρος νερομολόχα - Marshmallow root (Althaea officinalis)
1 μέρος ρίζας μαϊντανού ή βοτάνου - Parsley root or herb (Petroselinum crispum)
1 μέρος αρκουδοστάφυλλο - Uva ursi leaves (Arctostaphylos uva-ursi)
1 μέρος τζίνσενγκ - Ginseng (Panax quinquefolius)

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, προτείνουμε αυτό το συνδυασμό για να βοηθήσει τον άντρα. Αυτό θα διαλύσει τις πέτρες που βρίσκονται στα νεφρά, καθώς και θα καθαρίσει άλλες ιζηματογενέσεις και λοιμώξεις του προστάτη. Αναμίξετε τις σκόνες από τα βότανα και τοποθετήστε σε no. 0 κάψουλες. Να παίρνετε δύο ή περισσότερες πρωί και βράδυ, με τσάι από μαϊντανό, όταν είναι δυνατόν.
φλόμος
Prostate Plus Formula (Prospalmetto)
Σερενόα -Saw Palmetto (Serenoa repens), Βερμπάσκο (Φλόμος)- Mullein (Verbascum thapsus), Τζίνγκο Μπιλόμπα - Ginkgo (Ginkgo biloba).

Η φόρμουλα Prostate Plus βοηθά το σώμα να μειώσει την διόγκωση του αδένα του προστάτη. Επίσης βοηθά στην ενίσχυση και στην τόνωση του προστάτη, ενώ τον καθαρίζει με θρεπτικά αντιοξειδωτικά.
Πηγή:Dr. John R. Christopher-School of natural healing-Herbal reference guide
Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης
- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2016/01/prostatitida-kai-prostatis.html#sthash.J0gyVRZc.dpuf

Φόρμουλες για τον προσταάτη του Dr. John R. Christopher
 
1η Φόρμουλα 
 
1 μέρος πιπέρι καγιέν (Cayene)
1 μέρος τζίντζερ (Ginger)
1 μέρος ύδραστις (Golden Seal Root)
1 μέρος ευπατόριο το πορφυρό (Gravel root or queen of the meadow root)
1 μέρος μούρα κέδρου (Juniper berries)
1 μέρος νερομολόχα (Marshmallow root)
1 μέρος ρίζας μαϊντανού ή βοτάνου (Parsley root or herb)
1 μέρος αρκουδοστάφυλο (Uva ursi leaves)
1 μέρος τζίνσενγκ (Ginseng)

Αυτός ο συνδυασμός φυσικών προίόντων βοηθά τον αντρικό οργανισμό να διαλύσει τυχόν πέτρες που βρίσκονται στα νεφρά, καθώς και  να καθαρίσει ιζηματογεννέσεις και λοιμώξεις του προστάτη. αναμυγνύετε τις παραπάνω σκόνες από τα βότανα και τις τοποθετείται σε κάψουλες Νο 0, τις οποίες προμηθεύεστε από το φαρμακείο. Παίρνετε δύο ή περισσότερες πρωί και βράδυ με τσάϊ από μαϊντανό.

2η Φόρμουλα
 
Prostate Plus Formula
Σερενόα (Saw Palmetto) Serenoa repens
Βερμπάσκο (Φλόμος) Mullein-Verbascum thapsus
Τζίνγκο-Μπιλόμα (Ginkgo Biloba)

Η σύνθεση αυτή, είναι σημαντική, γιατί βοηθά το σώμα να μειώσει τον αδένα σε περιπτώσεις υπερπλασίας του προστάτη. Επισης βοηθά στην ενίσχυση και την τόνωση του προστάτη, ενώ παράλληλα τον ενισχύει με θρεπτικά αντιοξειδωτικά. 
 
 
Προφυλάξεις
Πάντα να χρησιμοποιείται τα βότανα με τη βοήθεια κάποιου ειδικού γιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείται βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ειδικά σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ή και συμπληρώματα διατροφής. Οι θεραπείες με βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο της ιατρικής περίθαλψης. οι πληροφορίες που παρέχονται είναι κυρίως για ενημερωτικούς σκοπούς. 
 
 
Πηγή: www.onmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.

Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο.